Publikácie

 

Laco Filo: Kombinujeme lieky s bylinkami a korením 

toxicita - potrebné – interakcie

Táto publikácia je primárna určená pre pacientov, pre ktorých sú lieky dôležité a chcú používať aj alternatívne možnosti na podporu zdravia. Kombinácia lieku - bylinka môže pomôcť, ale môže mať až fatálne následky. Preto odporúčam, aby si každý kto je na liekoch pozrel čo s daným liekom nie je kompatibilné. Najvýraznejšie to uvidíme na grapefruite, ktorý sa neznáša snáď s každým komerčne predpísaným liekom.


Laco Filo: Bylinár - pracovný zošit 1 diel

Záujem o prírodu, predovšetkým o rastliny, v poslednom čase u nás neobyčajne vzrástol.  Je

to väčší záujem o vedomosti a vzdelanie, jednak poznať lepšie rastliny, aby ste mohli lepšie lepšie rastliny, ale aj možnosti rastlín, ako základná surovina pre farmaceutický a potravinársky priemysel.  Zberatelia liečivých rastlín, ktorých okruh sa neustále zväčšuje, nemôžu sa zaobísť bez poznania rastlín.



Laco Filo: Bylinár - pracovný zošit 2 diel

Pokračovanie prvého dielu.






Laco Filo: Koreniny ako liek

Žiadne jedlo ani občerstvenie by nemalo byť bez chuti.  „Bylinky a korene väčšie, že jedlo je chutnejšie a zároveň zvyšuje vaše zdravie.  Mali by ste pravidelne variť s bylinkami a korením - a ak je to možné.

Pridanie bylín a korenín do vašej stravy má ďalšiu výhodu:  „Pretože sú také chutné, uľahčujú obmedzovanie menej zdravých prísad, ako je soľ, cukor a pridaný tuk“.  Možno ste si pridali koreniny, že niektoré bylinky sa predávajú ako doplnky


Laco Filo: Ľudové názvy rastlín na Slovensku

Zberatelia liečivých rastlín, ktorých okruh sa neustále zväčšuje, nemôžu sa zaobísť bez poznania rastlín. V ľudovom podaní sú oficiálne názvy rastlín zakryté a odokryť ich môžeme systematickým zberom názvov, správne ich botanicky zaradiť a potom môžeme používať. Na základe toho vznikla táto malá encyklopédia ľudového názvoslovia rastlín.

Na našom trhu nemáme publikáciu, ktorá by umožnila záujemcom zo širokých kruhov poznávať ľudové názvy. Posledná takáto publikácia vyšla pred cca pol storočím, ktorá je už dávno rozobratá. 


© Laco Filo 2007

Ľudové názvy rastlín na Slovensku

Recenzia: RNDr. Kamila Záhradníková CSc, RNDr. Ondrej Ťavoda


Nomina et synonyma herba

Publikácia určená pre záujemcov, ktorí chcú hlbšie riešiť bylinami. 
Rôzne odborné názvy pre jednu bylinu dokáže zmiasť aj odborníka. Preto bola vytvorená táto malá pomôcka.











Jedlo bolo v skutočnosti vždy oblasti, ktorá podporuje sociálnu interakciu, spája veľmi odlišných ľudí a zároveň umožňuje individualitu, kreativitu a emóciu každého z nich. Ak sa jedlo používa uvážlivo, jedlo sa môže stať naším najcennejším spojencom, ktorý je zdrojom zdravia a uzdravenia. Aby sme to dosiahli, musíme sa najprv oslobodiť od viery vnucovať vzdelávanie s našimi kultúrami a ďalej sa vzdialiť od falošných mýtov sprostredkovaných médiami. Keď pochopíme hlavnú funkciu jedla a jeho metabolickú funkciu, správne spôsoby varenia, správne kombinácie jedál, budeme mať kľúč k zdraviu.

Táto publikácia bola vytvorená s cieľom jednoducho pomôcku zdravotníckym odborníkom aj ľuďom, ktorí sa chcú zoznámiť s poznatkami z oblasti potravinovej terapie: aby mohli sledovať a radiť svojim pacientom diéty. Optimálne, liečiť nielen symptómy, ale predovšetkým liečiť organizmus (alebo ho podporovať) v prípade choroby.


Objednávky prosím do e-mailu: bylinarpvp@gmail.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Kalendár prednášok


Webová stránka patrí do skupiny

Blog Archive